Vergoeding

 

Volwassenen: (vanaf 18 jaar)

Voor het jaar 2022 heeft Psychologiepraktijk Optimaal contracten afgesloten met de volgende verzekeraars:

Achmea Zorg InTwente ProLife Zorgverzekeringen
Aevitae IZA Salland Zorgverzekeringen
Anderzorg IZZ Stad Holland
ASR Jaah UMC
Bewuzt Just Unive
CZ Menzis VGZ
De Friesland MVJP VVAA
Ditzo Nationale Nederlanden Zekur
DSW Ohra Zilveren Kruis
FBTO One Underwriting ZorgDirect
HollandZorg ONVZ Zorgzaam Verzekerd
Interpolis    

Vanaf 2022 zullen we in de GGZ gaan werken met het Zorgprestatiemodel. Hierdoor gaan we vanaf 2022 maandelijks bij uw verzekeraar declareren. Voor meer informatie op het Zorgprestatiemodel kunt u kijken op: Het zorgprestatiemodel: wat verandert er voor patiënten? – LVVP

Indien u verzekerd bent bij een zorgverzekering waar we geen contract mee hebben, kunt u declareren bij uw zorgverzekering, mits u een restitutiepolis heeft afgesloten. Afhankelijk van uw polis krijgt u het gehele bedrag van de behandeling vergoed (bij een zuivere restitutiepolis) of een deel ervan. Iedere maand maken we de factuur op en dienen deze in bij u als cliënt. Deze factuur kunt u vervolgens zelf bij de verzekeraar indienen. Bij uw eigen verzekeraar kunt u nakijken wat u door uw verzekeraar vergoed krijgt. Er is geen eigen bijdrage voor de behandeling, alleen het landelijk vastgestelde eigen risico (385,- euro per jaar, tenzij anders afgesloten door u met de verzekeraar).

We hebben bij een paar zorgverzekeraars voor de SGGZ een omzetplafond. Hierdoor is het mogelijk dat we in de loop van 2022 ons plafond bereiken. Mocht dit het geval zijn, dan zal onze praktijk in de loop van 2022 vragen om verhoging. Wanneer de zorgverzekeraar niet bereid is om het plafond te verhogen, dan zijn we helaas genoodzaakt om een cliëntenstop voor nieuwe aanmeldingen in te stellen.

Voor koepel CZ en VGZ kunnen we helaas door het vastgestelde omzetplafond en de al geplande behandelingen op dit moment geen nieuwe aanmeldingen aannemen voor 2022. U kunt naar de website van CZ of VGZ gaan voor wachtlijstbemiddeling.

Voor zelfbetalers:

We hanteren vanaf 2022 een tarief van 117,33 Euro per sessie (conform de tarieven die vanuit de overheid worden bepaald, https://puc.overheid.nl/nza) voor Overige Zorg Producten (OZP) (o.a. relatieproblemen, werkproblemen en aanpassingsstoornissen) die niet worden vergoed vanuit het basispakket.