Vergoeding

 

Volwassenen: (vanaf 18 jaar)

Contracten met zorgverzekeraars

Vanaf 2021 heeft Psychologiepraktijk Optimaal contracten afgesloten met de volgende verzekeraars:

Aevitae

Jaaah

Anderzorg

Menzis

Amersfoortse

MVJP

Aon

National Academic

ASR

ONVZ

Achmea Zorgverzekeringen N.V.

PNOzorg

Besured

ProLife Zorgverzekeringen

Bewuzt

Promovendum

Caresq

Salland Zorgverzekeringen

De Friesland

Stad Holland

Ditzo

SZVK

DSW

UMC

ENO

Univé

FBTO

VGZ

HEMA

VvAA

HollandZorg

ZEKUR

IAK

Zilveren Kruis

Interpolis

ZorgDirect

IZA Zorgverzekeraar NV

Zorgzaam Verzekerd

IZZ

 

Indien u verzekerd bent bij een zorgverzekering waar we geen contract mee hebben, kunt u declareren bij uw zorgverzekering, mits u een restitutiepolis heeft afgesloten. Afhankelijk van uw polis krijgt u het gehele bedrag van de behandeling vergoed (bij een zuivere restitutiepolis) of een deel ervan. Aan het eind van uw behandeling (tot en met 31-12-2021) maken we de factuur op en dienen deze in bij u als cliënt. Deze factuur kunt u vervolgens zelf bij de verzekeraar indienen. Bij uw eigen verzekeraar kunt u nakijken wat u door uw verzekeraar vergoed krijgt. Er is geen eigen bijdrage voor de behandeling, alleen het landelijk vastgestelde eigen risico (385,- euro per jaar, tenzij anders afgesloten door u met de verzekeraar).

Voor het jaar 2022 heeft Psychologiepraktijk Optimaal contracten afgesloten met de volgende verzekeraars:

Achmea Zorg

InTwente

UMC

Aevitae

IZA

Unive

Anderzorg

IZZ

VGZ

Bewuzt

Jaah

VVAA

De Amersfoortse

Menzis

Zekur

De Friesland

MVJP

Zekur Natura

Ditzo

One Underwriting

Zilveren Kruis

DSW

ONVZ

ZorgDirect

FBTO

ProLife Zorgverzekeringen

Zorgzaam Verzekerd

HollandZorg

Salland Zorgverzekeringen

 

Interpolis

Stad Holland

 

Houdt u onze website de komende maand in de gaten voor eventuele toevoegingen in bovenstaande lijst. Wij zullen hier ook vermelden wanneer de lijst van verzekeraars compleet is voor 2022.

Vanaf 2022 zullen we in de GGZ gaan werken met het Zorgprestatiemodel. Hierdoor gaan we vanaf 2022 maandelijks bij uw verzekeraar declareren. Voor meer informatie op het Zorgprestatiemodel kunt u kijken op: Het zorgprestatiemodel: wat verandert er voor patiënten? – LVVP

Voor zelfbetalers:

We hanteren vanaf 2022 een tarief van 117,33 Euro per sessie (conform de tarieven die vanuit de overheid worden bepaald, https://puc.overheid.nl/nza) voor Overige Zorg Producten (OZP) (o.a. relatieproblemen, werkproblemen en aanpassingsstoornissen) die niet worden vergoed vanuit het basispakket.

Kind en Jeugd: (tot 18 jaar)

Sinds januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de gehele jeugdhulp, de zogenoemde jeugdwet.

Vanaf januari 2018 hebben wij een overeenkomst afgesloten met regio West-Brabant Oost. Dit wil zeggen dat wanneer je beschikt over een juiste verwijzing van de huisarts, medisch specialist of beschikking van het CJG en zorg dus geïndiceerd is én de kinderen woonachtig zijn in deze regio alle kosten worden vergoed. Er geldt hierbij geen eigen risico.